på dåligt humör

hej! just nu är jag såååååååå arg, ledsen och allt negativt man kan vara.. bilderna säger resten! 
 
 
 

tema- närbild

tjenixen! här kommer några bilder som jag tagit med min kamera som var inställd på makro. genom att använda den inställningen fick jag liksom små prickar i bilden när jag använde blixten mot spegeln. fick inte dom prickarna med auto så ah, tycker faktiskt att det var riktigt fint! you have to try it. bilderna är orginal. här får ni några av de bilder jag tog, puss :*
 
 
 det är Blondinbellas överlevnadsguide för unga tjejer. jag har bara läst en liten del början men den är redan sjukt bra!! på baksidan står det så här:
 
"Boosta dig själv!
det är otroligt tufft att vara ung tjej i sverige idag med all press och hets från omvärlden och inte minst från oss själva. jag har varit tvungen att lära mig många smarta sätt att överleva och delar gärna med mig av dem. därför ville jag skriva den här boken. jag hoppas även kunna inspirera andra unga att se saker positivt, att stå upp för sig själva och genomföra sina drömmar. kan jag klara det så kan du! /isabella"
 
ska ta och läsa lite ur den nu, så ni får ha det superbra så hörs vi senare <3 
 
 
 

fågel

halloj! här är några bilder på en fågel jag och min familj hittade på marken för någon vecka sen. vi tror att det flugit in i något och sen ramlat ner. vi tog först upp den och satte i ett träd en stund, men sen ramlade den ner och vi tog upp den igen och höll den i händerna så att inte katterna skulle komma åt den. min lillasyster satt och höll den ett bra tag och sen, helt plötsligt lägger den ner huvudet och piper till. den dog... asså wtf? vad hände? stackars liten! 
 
de här bilderna är orginal och tagna med min nikon D3200 med mitt Nikkor Lens objektiv, 55-300 mm. 
 
 

min torsdag

hej allihopa! idag var det andra dagen på ljud och bildskolan. för er som inte vet det så går jag media, så jag kommer att läsa fotografering de tre kommande åren, så himla kul! de här två första dagarna har vi bara softat, helt seriöst. vi har tävlat mot dom andra klasserna i många roliga aktiviteter. idag tävlade vi med finaste tårtan, så alla klasser gjorde varsin tårta och tävlade med. kan ju låta sådär, men jag tycker att min klass hade bra sammarbete och det var kul!
idag fick vi även vårat schema, oslagbart! enligt schemat så går vi 9-16 varje dag utom fredagar, då vi är lediga. så kommer det att vara hela året om det inte ändras, naaaajs! lektionerna kommer inte alltid att stämma enligt schemat för då kommer vi att läsa fler timmar än vad vi ska, så våra lektioner kommer ibland bara att vara en timma, eller att vi får ta rast när vi vill typ. 
yes.. efter skolan var jag i stan i några timmar med linnea. vi träffade några kompisar som vi gick runt med en stund, och så hälsade vi på några andra vänner typ.
 
har inga bilder som passar detta direkt, men någon bild måste ju upp känner jag. denna får det bli! bilden är beskuren och redigerad i picasa. ha det bra, xoxo
 
 
 
 
 
 

HUNKYDORY

hejhej! här kommer några bilder på mitt linne som jag köpte förra veckan på jolina i borås. ordinarie pris är 799kr men jag köpte det för 200kr, helt klart värt det!! love it <3 
 
dessa bilder är orginal och inte redigerade, pusshej
 

bilder från kräftskivan

 här är några bilder från kräftskivan som jag tagit och redigerat i picasa. inga stora förändringar i bilderna, det enda jag har gjort är att jag justerat färgtemperaturen, skuggor, högdager och fyllt belysningen. jag har inte använt några färdiga effekter.
 
 
 
foto1 & foto2: detta är bilder på den största kräftan vi fick. som ni ser så är kräftklon större än en tändsticksask, men om man jämför med ett vanligt cigarettpaket så är klorna lika långa.
 
foto3: en del av kräftorna vi fiskade upp, vi fick runt tvåhundra stycken den kvällen. 
 
 
 
foto4, foto5 & foto6: här är dom kokta, upplagda och färdiga att ätas. 
 
foto7: lampan som är med varje år, haha!
 
 
 
 foto8, foto9 & foto10: i år testade vi en ny grej, kräftrace. inte så jätteroligt, dom var såååå långsamma!
 
tack för att ni läser min blogg och ni får gärna kommentera om det är något ni vill att jag ska ändra på eller lägga till, puss och kram!

SÅ JÄÄÄÄVLA KUL!!! #haha

 


min helg

tjenixen! eftersom jag har så himla tråkigt så tänkte jag att jag kunde berätta lite om denna helgen. okej, om jag börjar med fredag då. i fredags var jag inne i borås och solade med linnea på förmiddagen. efter det blev det typ någon "yolo-grej" så vi fick för oss att ta hål i örat, haha! helt plötsligt så skulle inte linnea ta något, men hon tyckte att jag skulle göra det. så ja, det fick bli ett hål i övre örat, eller vad man ska säga ;) gjorde inte så ont som jag förväntat mig så det var ganska lugnt. fick ju godis av hon som tog hålet, me gusta, hahaha! nemen i alla fall, efter det träffade vi amanda typ. vi gick och fikade på café bakgården en stund, jättemysigt! ah, sen chillade vi typ bara i stan en stund innan vi åkte hem typ. 
när vi kom hem så skulle jag egentligen åkt med familjen ut till stugan, men fick vara hemma istället. så jag, linnea och sju till var hemma hos mig och typ kröka/festa. skitkul kväll med massa dans, musik & skratt! på natten innan vi gick och la oss slockade jag typ ihop alla burkar och flaskor och fixade lite typ. 
på lördagsmorgonen vaknade jag av att matilda och alice kom in i mitt rum typ. vi gick upp till köket och snackade lite innan dom drog hem. 
runt ett plockade mamma upp mig och vi åkte ut till stugan. var tvungen att åka med för att vi skulle ha kräftskiva.. ganska meningslöst att vara med ändå eftersom jag verkligen inte klarar av konsistensen, men smaken är det ingen fel på. i alla fall så satt jag där med min kyckling och baguette typ, haha! för några timmar sen fiskade vi lite kräftor också, för skojs skull typ. på ett lyft med ungefär tolv burar fick vi runt 170 stycken. helt otroligt eftersom det är så lite vatten som vi fiskar i. ah, kvällen gick över styr som vanligt så drog till min egna lilla stuga och bara tråkar.. 
imorgon ska vi flytta hem igen, ska kanske träffa en kompis beroende på när vi kommer hem. men ah, har inget mer att berätta så ni får ha det otroligt bra! <3 
 
 
photo: såååååå nöjd med mitt örhänge så tänkte att jag lika väl kan lägga ut bilder på det när jag ändå ska lägga upp bild. det är ju trots allt min fotoblogg, pusshej

i'm back

hej allihopa! cassandra är tillbaka med ny blogg och massor med nya grejer att skriva om. den här bloggen har jag tänkt mig som en fotoblogg. här kommer jag att lägga ut mina bilder som jag fotat själv med min nikon d3200. jag kommer att redigera en del av bilderna i antingen picasa eller photoshop. de bilder som kommer hamna här på bloggen kan vara väldigt olika. det kan vara på mig och min familj, mina katter, naturen eller annat. ni får gärna slänga in några kommentarer om vad ni vill se här på min blogg.
för er som inte känner mig så är jag en tjej på 16 år ifrån borås. om ungefär en vecka börjar jag på gymnasiet, osv. eftersom internetet är fullt utav sjuka människor så tänker jag inte berätta allt för mycket här. 

designen är gjord utav min lillasyster caroline. hennes blogg hittar ni under fliken "läsvärt". på hennes blogg kan man läsa om hennes vardag bland annat. bilderna i hennes header har jag tagit, men de flesta bilderna som kommit upp i hennes inlägg är med en app i mobilen. en del av bilderna är otroligt fina för att vara tagna och redigerade i mobilen tycker jag. 
 
eftersom jag inte haft någon blogg på hela sommaren så kommer jag att berätta om mitt sommarlov med massor med roliga bilder osv. men ah, jag känner inte att jag har något speciellt att berätta just nu. jag kommer att försöka göra ett inlägg varje dag, ibland kanske det blir fler och ibland kanske jag hoppar över dagar, men jag ska försöka göra det så att det alltid finns något att läsa om. ha det så bra, puss ♡